#ReptesEduso21
Accés lliure amb inscripció prèvia
https://forms.gle/BeZsatCBvUsauNum7
Sisena edició d’aquest cicle que dona veu a professionals i activistes de diferents àmbits per conèixer les realitats que estan vivint i a quins reptes s’afronten. Alhora que vol generar un espai de debat i de construcció de coneixement col•lectiu amb els participants. El programa aquest any serà presencial tot i que ens podem adaptar al mode online. Els i les conferenciants es centren sobre diversos elements que res elements que posen en tensió la societat marcadament individualista, patriarcal i competitiva enfront metodologies situades en la cura i la construcció comunitària.
Vivim en un moment de transformació i de canvis socials que es donen a gran velocitat. Segons el Sociòleg Zygmunt Bauman (2007) hem perdut els ancoratges que ens permeten construir la relació entre les persones. Vivim en una societat líquida on les coses modifiquen el seu sentit d’un dia per l’altre. Per tant, com podem construir l’acció socioeducativa en un món on és tan difícil crear relacions duradores?
Alhora volem que l’acció socioeducativa permeti construir trajectòries vitals en un moment on les desigualtats socials s’agreugen cada dia. Per a la professora Violeta Núñez (2005) l’acció socioeducativa ha de ser un anti-destí que permet a les persones “posar-se en camí”, patir d’un lloc per arribar a un altre desconegut. I això ens fa preguntar com podem construir un món socialment més just? Són molts els interrogants i els reptes que s’obren.
PROGRAMA
- Dilluns 8 de novembre a les 8.30h: Habitatge, feminisme i acció comunitària. A càrrec de Clara Naya, coordinadora de l’associació “Lola, No estàs sola” que treballa amb dones sense llar.
- Dilluns 8 de novembre a les 15.30h: Cos, joc i abordatge educatiu. A càrrec de Juan Pablo Bonetti, pedagog uruguaià que ha publicat el llibre “Els recursos de l’educador i la formació”.
- Dijous 18 de novembre a les 8.30h i a les 15.30h. Cultura i Economia Social i Solidària. A càrrec de Xavier Urbano, treballador de la Cultura i membre de la cooperativa Quesoni.
Inscripció: https://forms.gle/BeZsatCBvUsauNum7
Organitza: Facultat Educació UB amb el suport de CEESC, CASC_CAT