CulturístiCA’T: la reflexió entre l’animació sociocultural i l’animació turística

12/04/2015 at 4:22 pm  •  Posted in Animació Sociocultural, Turistic by

El dia 26 de Febrer es va realitzar a l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona la Trobada d’Instituts del GFCS d’Animació Sociocultural i Turística de tota Catalunya. La trobada sota el nom de ‘’CulturístiCA’T’’ tenia l’eix de la reflexió entre l’animació sociocultural i l’animació turística.

La jornada va començar amb un photocall realitzat a l’entrada de l’Institut per immortalitzar el moment i posteriorment poder-nos trobar a les xarxes socials. A continuació es van realitzar una conjunt de dinàmiques per trencar el gel entre les persones dels diferents instituts participants, on per exemple es va realitzar un mur participatiu on es reflectien els valors d’un bon animador.

Posteriorment es va realitzar un esmorzar conjunt per agafar forces amb productes que els diferents col·laboradors de la trobada van aportar. Ja amb la panxa plena vam continuar amb dues activitats paral·leles: language quiz, un concurs de preguntes que tractaven la temàtica de la cultura popular i tradicional en anglès, i una gimcana de jocs romans on poder veure a què jugaven els nostres avantpassats i l’evolució que han tingut aquests jocs fins a l’actualitat.

A continuació va ser torn d’una de les activitats que millor acollida van tenir, el Talent Show on cada institut va tenir l’oportunitat de demostrar les seves habilitats davant de les més de 300 persones que omplien la Sala d’Actes de l’Institut Vidal i Barraquer. En aquesta exhibició d’arts vam poder veure des d’un musical, fins a un sketch teatral, passant per escenes còmiques.

En acabar el Talent Show, va ser torn del dinar on vam poder gaudir de gran varietat de plats, ja que es va realitzar un ‘’Yo pongo’’ popular on cada persona portava un menjar i el compartia amb la resta.

Després d’una hora on tothom va poder relaxar-se una mica després del fart de menjar, vam reprendre la jornada amb ‘’Whatsappejant per Tarragona’’ una gimcana cultural a través de la ciutat on poder fer un tast del seu patrimoni.

Per últim i com a comiat de la trobada es va realitzar una dinàmica on s’havia d’escriure un propòsit a un globus i fer-lo petar abraçant a un altre company que tinguessis a prop.

La Trobada va ser tot un èxit tant de participació, com de diversió i aprenentatge!