Beques per als socis de las CASC_CAT per participar al Be Youth Worker Today #BYWT

22/10/2015 at 4:28 pm  •  Posted in Animació Sociocultural, Joves, Participació by

La CASC_CAT disposa de sis beques destinades a les seves sòcies i socis per participar a les Jornades Be Youth Worker Today a la ciutat de Barcelona els dies 25,26 i 27 de novembre.

Els criteris per poder accedir a elles són:

  1. Participar de forma activa a les jornades.
  2. Assistir a la totalitat de les jornades.
  3. Fer un correu electrònic a alcantara.antoni (@) gmail.com abans del divendres 5 de novembre a les 12h.
  4. Les invitacions es donaran per estricte ordre de demanda  i de compliment dels acord abans esmentats.
  5. A les persones beneficiaries se’ls explicarà quines són les passes a donar per formalitzar la inscripció.
  6. Des de la CASC-CAT informarem a tots els associats de quines han estat les persones beneficiaries.

Què és el Be Youth Worker Today -BYWT?

La ciutat de Barcelona acollirà durant els dies 25,26 i 27 de novembre el projecte Be Youth Worker Today – BYWT adreçat als professionals del treball amb joves. Està impulsat per l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) i compta amb una proposta de treball molt participativa destinada a crear xarxa i veure l’estat actual d’aquesta activitat a diferents països europeus. El seu coordinador Carles Vila explica que “s’ha utilitzat el vocable en anglès perquè la proposta s’ha fet extensiva a altres països europeus, i comptarem amb la presència de youth workers –treballadors juvenils- de Alemania, Grècia, Tèxquia, entre molts altres.”

A l’actualitat existeix una gran diversitat de professionals del treball amb joves que desenvolupen la seva activitat en àmbits, disciplines, perspectives i institucions diferenciades i alhora no tenen un coneixement mutu, ni coordinació, ni treball en xarxa entre ells, més enllà de les administracions, empreses o entitats en les quals treballen.

Algunes estan contractades per l’administració local, directament o a través d’empreses de serveis socioeducatius, i estan ubicades en serveis que depenen de les regidories de joventut (tècnics de joventut, dinamitzadors juvenils, informadors juvenils), de Benestar Social (educadors socials, educadors de carrer), de serveis de Salut i plans de prevenció de drogodependències, de serveis d’orientació i assessorament sociolaboral, etc. Altres estan contractades per entitats (associacions sense ànim de lucre, fundacions, coordinadores, ateneus, etc) i desenvolupen projectes amb subvencions públiques i altres fonts de finançament en una gran diversitat de centres i serveis (CRAE, UEC, Centres Oberts, IES, etc etc etc).

Des de la CASC_Cat pensem que aquestes jornades són una oportunitat per generar un punt de trobada, per compartir passions, reptes i objectius.

Per a més informació: