LA CULTURA VA DE FESTA A NOU BARRIS 2011

05/05/2011 at 10:01 am  •  Posted in Activitats, Participació by

Aquesta no és la festa de l’Ajuntament i tampoc un acte electoral

Nou barris es l’únic territori de Barcelona que disposa d’una festa major del districte. La diferència entre la festa major del districte i la festa major de cada un dels barris és que la primera està íntegrament organitzada per l’administració mentre que les segones estan impulsades i dinamitzades pel teixit associatiu.
Les Festes Majors del Districte sempre s’han fet coincidir amb la Festa Major del Barri de Prosperitat. Ben estranyament, en canvi, aquest any la festa major del districte de Nou Barris ha canviat les dates fent-les coincidir, intencionadament o no, amb la gran festa de les associacions del territori la concorreguda “La cultura va de festa”.
Fa setmanes que aquest fet ha comportat un conflicte irresolt encara entre el teixit associatiu i l’administració. Les primeres sentim que es una forma de menystenir les activitats del territori, enfront una celebració organitzada de forma exclusivament institucional. Menyspreu i falta de respecte cap els esforços socials, veïnals i comunitaris i un calendari festiu més que consolidat i arrelat.
No en teníem prou amb tot plegat que fa pocs dies, després de veure com alguns volen fer coincidir la festa major del districte amb la festa de les associacions, també es fa coincidir, deliberadament o no, amb la festa del PSC de Barcelona que es celebrarà al Parc Central de Nou Barris el proper 7 de maig. A escassos metres d’altres actes de Festa Major que se celebren al mateix districte. En totes les edicions anterior la festa partidària del PSC s’ha fet setmanes abans de la Festa Major del Districte, mantenint una respectuosa distància.
Resta dir que el PSC es el partit polític que governa al districte de Nou Barris des de les primeres eleccions democràtiques. I sobra afegir que 15 dies desprès de la festa major del districte i de la festa major del PSC de Barcelona, se celebren eleccions municipals.
Poc és tot. Tot és massa.

Coordinadora Cultural de Nou Barris
http://coordinadoracultural9barris.org/
coordinadoracultural@gmail.com