Què és cou a la CASC_CAT?!

18/05/2019 at 10:47 pm  •  Posted in Activitats, Animació Sociocultural by

Et necessitem, aquestes són les noves propostes:

1. L’Institut Bemen-3 ens ha demanat que fem difusió sobre la trobada d’alumnat del cicle d’Animació Sociocultural i turística de Catalunya. Aquesta jornada serà pel curs vinent i participarem en alguna taula o activitat que ens proposin.

2. Vam participar en el dinar de professorat d’Animació sociocultural del dia 6 de maig que es va fer a l’Ateneu. El resultat va ser una xerrada informal en la que es van tractar temes com la davallada de matrícula en el cicle d’Animació, l’espai que ocupa actualment l’Animació sociocultural, com fer teixit, com visibilitzar més l’ASC…I es va pensar en poder organitzar una proposta més pensada per oferir un espai de debat i reflexió als i les professionals que treballem en l’àmbit de l’ASC.

3. Activem el llibre Les veus joves. Un projecte que ens han proposat l’Antonio Alcántara i l’Anna Novella juntament amb la revista Quaderns d’Animació. Es tracta d’un llibre pensat perquè reculli articles de professionals i/o estudiants menors de 35 anys de tot l’Estat espanyol. Entre 9 i 12 autors. La idea és que siguin narracions, històries, contes o d’altres creacions que parlin sobre la diversitat de l’ASC. Poden ser històries explicades des dels moviments socials, l’administració o l’empresa privada, o des d’un espai físic, virtual, públic, privat o comunitari. Amb quina finalitat? amb la de tenir recollida les veus de persones joves que practiquen l’ASC des de diverses perspectives, també per mantenir viu el discurs i la pràctica de l’ASC i per aportar material de qualitat per a professionals, estudiants i activistes. Com es farà?

  • En el marc de la CASC_CAT i  Quaderns d’Animació
  • Coordinat per Ana Novella i Antonio Alcántara “Jese”.
  • Convidant a obrir o tancar el llibre a dues persones referents de l’ASC. Una possible proposta podria ser: primer capítol més teòric i un segon més pràctic. Amb un tancament a partir d’un anàlisi dels relats que han fet els i les professionals, on s’identificaran els components compartits i diferenciats.
  • Generant un grup de discussió entorn a la CASC_CAT per a perfilar temes del llibre o dels participants.
  • Publicat en paper en una editorial de referència del món de l’Animació i/ o l’ ES.
  • Publicat en PDF un cop hagi fet el seu recorregut en paper.
  • Haurem de veure que suposa a nivell de pressupost l’edició.


Què et demanem?
Que ens diguis o aportis dades de persones joves que vulguin fer aquesta tasca. Pots omplir el següent formulari. En base al que s’hagi recollit veurem cap on caminar. S’haurà de decidir a quines 9-12 persones proposem i que posteriorment acceptin.
 
4. Revisió Estatuts CASC_CAT: volem organitzar una jornada de reflexió i replantejament de la CASC_CAT a partir de la necessitat de reconfigurar els Estatuts. La intenció és fer una jornada activa i participativa portada per una persona experta en el món de l’associacionisme. Si teniu alguna proposta o coneixeu algú que ho pugui dinamitzar ens ho podeu comunicar.

5. Jornada de formació: volem anar plantejant també una jornada de formació que podria ser a Girona, Tarragona, Lleida amb temàtiques relacionades amb l’art, el circ, la dansa, l’educació feminista o altres propostes que ens feu arribar.

Ens agradaria molt que us animeu a participar!