Trobada d’Instituts de Formació Professional d’Animació Sociocultural

04/04/2013 at 11:55 am  •  Posted in Activitats, Animació Sociocultural by

El dia 21 de març va tenir lloc la trobada d’Instituts de Formació Professional d’Animació Sociocultural de Catalunya 2013, a Salt.
La trobada va començar amb l’eix sobre els drets humans emergents. On ens van posar un vídeo on sortien els alumnes d’animació de Salt fent un liddap. Posteriorment ens van fer una xerrada sobre els drets humans emergents i amb una representació teatral també feta pels estudiants animadors de Salt. La segona part treballada va ser realitzar un taller de pancartes on havíem de reflexionar i proposar una frase, lema, poesia… per plasmar en cadascuna de les nostres pancartes i posteriorment posar-les en comú en una mini manifestació al pati. A través d’aquestes activitats vam poder conèixer i reflexionar sobre quins són els drets humans clàssics i els nous drets que estan emergent donat per la societat actual. Com per exemple el dret a una renda bàsica, el dret a accedir a les medicines, que és una prolongació del clàssic dret a la salut. Per tant, podem dir que el concepte de drets humans emergents neix d’una visió integradora dels drets humans.
A la següent activitat ens van dividir en subgrups per treballar cadascun un eix diferent. Que consistien en el joc, la biblioteca, la dinamització juvenil i ASC i emprenedoria. A mi em va tocar el joc en l’espai de la ludoteca de les Bernardes on vàrem participar activament de jocs de taula, jocs del món i un taller de manualitats. Va ser una experiència gratificant.
Desprès de dinar van continuar les activitats amb l’eix els castells on alguns dels participants de la colla castellera del poble van fer una mini explicació i introducció del món casteller, com a eina d’integració i cohesió social. Per finalitzar vam participar tots i totes amb la construcció d’un castell.
L’última activitat va ser amb l’eix percussió musical amb la finalitat de donar recursos musicals als animadors socioculturals.
La meva experiència com a participant de la trobada va ser positiva. Vaig poder conèixer a gent amb el mateix perfil professional i compartir l’experiència, encara que algunes de les activitats no complien amb les expectatives inicials.
Paula Nocete,
Alumna de 2n curs d’ASC a l’Institut Salvador Seguí (Barcelona)