Cicle de conferències. Realitat i Reptes de l’acció socioeducativa. La mirada professional. Vol. 2

10/10/2017 at 8:32 am  •  Posted in Activitats, Animació Sociocultural, Art by

Segona edició d’aquest cicle que dóna veu als professionals en actiu de diferent àmbits per conèixer les realitats que estan vivint i a quins reptes s’afronten.  Alhora vol generar un espai de debat i de construcció de coneixement col·lectiu amb els participants.

Vivim en un moment de transformació i de canvis socials que es donen a gran velocitat. Segons el Sociòleg Zygmunt Bauman (2007) hem perdut els ancoratges que ens permeten construir la relació entre les persones. Vivim en una societat líquida on les coses modifiquen els seu sentit d’un dia per l’altre. Això ens fa preguntar-nos com podem construir la relació socioeducativa en un món on es tan difícil crear el vincle?.  

Alhora volem que l’acció socioeducativa permeti construir trajectòries vitals en un moment on les desigualtats socials s’agreugen cada dia. Per a la professora Violeta Nuñez (2005) l’acció socioeducativa ha de ser un  anti-destí que permet a les persones “posar-se en camí”, patir d’un lloc per arribar a un altra desconegut.  I això ens fa preguntar-nos com podem crear i mantenir el vincle educatiu? Com podem construir un món socialment més just?

Davant d’aquesta situació són molts els interrogants i els reptes que s’obren.

LLOC: Campus Mundet. Facultat d’Educació.  Universitat de Barcelona. Passeig de la Vall d’Hebron, 171  L3 Mundet // BUS: 27, 60, 73 i 76

INSCRIPCIÓ: Al següent enllaç. Gratuït amb aforament limitat.

PROGRAMA

Presentació del Documental: 1,2,3… Acció.

Dijous 2 de novembre de 15.30 a 17.30h a l’aula Magna de l’edifici del Teatre.

L’audiovisual recull l’experiència d’un grup de dones que a través de l’expressió corporal,  la música i el teatre van treballar  aspectes emocionals, de relació, de gènere i culturals. El projecte es va impulsar des dels Serveis Socials Bàsics del Raval Sud de Barcelona. Amb la presentació a càrrec d’Astrid González, educadora Social des de l’any 2000 i Eva Poch i Garcia, actriu i professora de teatre.

 

La construcció de tallers d’autodefensa feminista

Dijous 9 de novembre  de 15.30 a 17.30h a l’Aula 101 de l’Edifici del Migdia II.

Construït a partir de l’ experiència personal, el viatge per diferents països i l’educació social té com a principal objectiu prevenir les violències envers les dones. Com a mètode utilitza la reflexió de diferents formes de discriminació causants de violència i alhora tècniques pròpies d’autodefensa: verbals, posturals i físiques.  A càrrec de Mireia Muñoz Miquel, educadora social, feminista i experta en diferents arts marcials i esports de contacte.

 

Ningú està vacunat contra el sensellarisme

Dijous 16 de novembre de 15.30 a 17.30h a l’Aula 101 de l’Edifici del Migdia II

Coneixerem les polítiques pel ball amb persones sense llar per revertir la seva situació d’accés al dret de l’habitatge i quines accions concretes s’estan portant a terme com el Housing First o recompte municipals. A càrrec de David Vázquez, Educador social i membre de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL)

 

El circ com a refugi.

Dijous 23 de novembre de 15.30 a 17.30h a l’Aula 101 de l’Edifici del Migdia II.

A partir de la conversa de diferents professionals ens aproparem al concepte del circ social i parlarem del circ com espai de acollida en situacions de vulneració de drets per empoderar-se en col·lectius i transformar la realitat. A càrrec de Álvaro Guerrero de Ateneu Popular 9Barris, Merche Ochoa de Pallassos sense fronteres i Aïda Ballester que realitza un doctorat sobre el circ social.

Correcte_ cicle_Educacio_social_2017