Tesi doctoral de Arecia Aguirre (@AreciaA), centrada en el valor educatiu de la participació social juvenil. Considerant la investigació com un instrument de canvi i transmissió cultural parteix de la necessitat d’indagar en nous models d’educació no formal amb joves. S’hi analitzen les claus que poden fer que el treball amb joves, en una Casa de Joventut, es converteixi en una eina de transformació social.
L’estudi es porta a terme a la Casa de Joventut La Maranya (Benicàssim, Espanya) mitjançant una Etnografia militant. La producció i construcció de la informació es realitza a partir d’aproximacions observacionals, participatives i biogràfic-narratives. Els resultats apareixen mitjançant un relat biogràfic creuat de l’associació en el qual s’observen els elements estructurals i de vida que permeten que Maranya sigui considerada agent educatiu de canvi en el seu territori, permetent reelaborar nous models d’associacionisme juvenil amb les joves, així com reformular les polítiques juvenils actuals.
La pots llegir aquí: Ciutats de paper. Etnografia militant sobre la cultura de participació juvenil a la Casa de Joventut La Maranya
Més info sobre la tesi aquí.