CURS ON LINE: Implementar la dimensió comunitària en projectes amb joves des d’una perspectiva interseccional

21/04/2021 at 9:07 pm  •  Posted in Activitats, Curs, Joves, Videoconferència by

Durada: 20 hores.
Dates: Dimecres, 28 d’abril, 12 i 26 de maig, i 9 i 23 de juny, de 10 a 13:15 (videoconferències).
Lloc: Aula virtual del CEESC

En els darrers anys s’ha plantejat una reformulació dels projectes comunitaris a partir de la transició dels PLIS als PLACI i la incorporació dels Plans Locals i Comarcals amb perspectiva comunitària i transversalment la incorporació de la diversitat com eix de treball.

Les iniciatives per implementar les perspectives interculturals, de gènere, LGTBI+ en les polítiques públiques s’estan estenen i comencen a formar part del programes i projectes dels educadors i educadores.

L’objectiu del curs, doncs, és interrelacionar els diferents eixos de diversitats, l’anomenada interseccionalitat, que parteix i vol incidir en el marc de discriminacions vinculades a aquests eixos (masclisme, racisme, edatisme- gent gran i joves, LGTBI+fòbia, aporofòbia…). L’augment d’aquestes discriminacions, especialment, després de la pandèmia, reclama nous reptes i noves aplicabilitats tant en els projectes com en les activitats impulsades pels projectes socials.

La proposta pretén donar suport a la creació d’un treball en xarxa i impulsar la corresponsabilitat dels diferents actors i a la vegada una participació dels joves cap a una plena ciutadania. Per això proposem incorporar en la gestió i dinamització de projectes socials, algunes categories relacionades amb les diversitats i amb algunes metodologies vinculades al treball comunitari, la mediació i la participació que s’adaptin al context de cada territori.

 Objectius:

  • Cercar eines i propostes educatives per utilitzar el diàleg, la participació i la mediació per abordar les exclusions socials i identificant i rebutjant els comportaments i actituds discriminatòries envers les persones i col·lectius.
  • Establir els eixos d’anàlisi a partir de les diversitats i dels mecanismes interseccionals d’exclusió.
  • Analitzar els mecanismes que dificulten la gestió per part dels joves de la seva pròpia autonomia i la capacitat de prendre decisions de forma responsable i amb un alt grau d’autoestima.
  • Conèixer els mecanismes que dificulten els valors de la convivència, la responsabilitat cívica, la justícia i l’equitat impulsant-ho des d’una perspectiva comunitària.

Descarregueu-vos la fitxa completa del curs.

A càrrec de: Celia Premat, antropòloga, educadora social col·legiada 6915, especialista en dinàmiques comunitàries, conflicte i participació amb experiència al món de l’educació, la investigació aplicada a la planificació estratègica. Màster en Educació Intercultural. Actualment és professora associada al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona, professora consultora de “Conflicte i Mediació” a la UOC i consultora i assessora en projectes de comunitaris, joves, participació i diversitat.

Inscriu-t’hi en aquest enllaç.

Estem tenim problemes amb el pagament amb targeta bancària. Si ho intentes i veus que tens problemes, et recordem que hi ha la possibilitat de fer el pagament per transferència (rebràs les instruccions de com fer-la un cop t’hi hagis inscrit).


Certificat: les persones participants en aquest curs rebran una vegada finalitzi l’activitat un certificat d’assistència. Per tenir dret a aquest certificat cal haver assistit, com a mínim, al 80% de l’activitat formativa.

Descomptes

  • La segona formació i següents que realitzis en el mateix any, tindran un 15% de descompte.
  • Les entitats que inscriguin 5 persones o més tindran un 10% de descompte.
  • Si ets membre d’un col·lectiu professional del CEESC, tindràs un 5% de descompte.
  • Si estàs estudiant el Grau d’Educació Social en qualsevol universitat catalana (UAB, UB, UdG, UdL, UNED, UOC, URL, URV i Uvic) pots fer el tràmit gratuït per fer-te amic del CEESC i gaudir del descompte per a persones col·legiades.
  • Si ets col·legiat/ada d’algun altre col·legi professional d’Educació Social de l’estat o d’un col·legi que pertanyi a l’Associació Intercol·legial Catalana, gaudiràs del preu per a persones col·legiades del CEESC.
  • Si ets membre d’una d’aquestes entitats, gaudiràs del preu per a persones col·legiades del CEESC.

Aquests descomptes no són acumulables.

Si vols acollir-te a un d’aquests descomptes, no facis el pagament ara i envia un correu electrònic a formacio@ceesc.cat. Et respondrem amb la quantitat que has de pagar i el mètode de pagament.

Termes i condicions d’inscripció i pagament a activitats formatives.